Zoeken in site

Hoe u lekken kunt repareren

Waardoor worden lekken in watersystemen veroorzaakt?

Lekken in watersystemen kunnen het resultaat zijn van beschadiging door vorst, droge soldeerpunten, onbedoelde perforatie tijdens onderhoud of ophangwerkzaamheden, of interne corrosie.

Wat moet er gebeuren?

Het dichten van interne lekken (alleen centraleverwarmingssystemen)
Kleine lekken, inclusief het verminderen van de druk in combinatieboilers en andere gesloten systemen, kunnen gerepareerd worden met Fernox Leak Sealer F4. Elke Leak Sealer F4 behandelt 100 liter, ofwel tot 10 plaatradiatoren.

Laat om te beginnen bij een open geventileerd systeem 5-10 liter water weglopen uit de aftapkraan en leeg dit weer in de hoofdtank, zodat u zeker weet dat er geen behandeld water wordt weggegooid. Herhaal de vorige stap totdat alle Leak Sealer opgenomen is in het circulatiesysteem.

Giet bij een gesloten systeem Leak Sealer F4 500 ml in een handdoekbuis.
Draai de circulatiepomp aan en laat een weinig warmte toe voor een evenredige distributie.

Een andere oplossing is omFernox Superconcentrate Leak Sealer F4 rechtstreeks in de radiator te injecteren.

Het repareren van externe lekken (voor alle soorten waterbuizen)
Om externe lekkende pijpen en fittingen te repareren, gebruikt u Fernox LS-X External Leak Sealer met een zwachtel van Fernox PTFE loodgieterstape of een andere geschikte versterking, zoals Fernox Leak-Fix tape of Fernox Fix-It pasta.

Nadat u het water hebt afgesloten en wat hebt laten weglopen om de waterdruk van het lek te halen, brengt u Fernox LS-X aan op een droog oppervlak rondom het gebied van het lek. Draai een laag PTFE-tape of andere versterking rondom de pijp met 50% overlap en bedek een ruim gebied rondom het lek.

Herhaal dit onmiddellijk door meerdere lagen LS-X en lagen zwachtels aan te brengen totdat de reparatie ongeveer 5 mm dik is. Laat dit uitharden.