Zoeken in site

Hoe u Fernox Superconcentrate gebruikt

Waarvoor gebruikt u Fernox Superconcentrate?

De serie Fernox Superconcentrate maakt gebruik van een gepatenteerd injectiesysteem om behandelingsgels rechtstreeks via de radiatorontluchtingsgaten in het systeem te brengen. Het is dan niet nodig het systeem leeg te laten lopen, wat zowel tijd als geld bespaart.

Wat moet er gebeuren?

Zorg ervoor dat het systeem uitstaat en laat alle radiatoren afkoelen. Kies een radiator en sluit zowel de draaiknoppen als de afsluitventielen. Als er een thermostatische radiatorknop is geïnstalleerd, sluit deze dan door hem naar de laagste stand te draaien.

Nadat u de ontluchtingspen hebt verwijderd, waarbij u eventueel ontsnappend water opvangt met een doek, maakt u het Fernox Superconcentrate injectormondstuk precies pas voor de diameter van het ontluchtingsgat en schroeft u het mondstuk vast. Verwijder de folie van de onderkant van de cartridge en snijd de verzegeling boven de draad aan de bovenkant af met een scherp mes. Pas de koker op de adapter en schroef hem op de cartridge, waarbij u de cartridge in een kitpistool plaatst. Zet het andere einde van de koker vast op het mondstuk in de radiator.

Draai de draaiknop (of thermostatische radiatorknop) weer open en injecteer alle Fernox Superconcentrate in de radiator met het kitpistool. Sluit vervolgens de draaiknop (of thermostatische radiatorknop), verwijder het injectormondstuk en zet de ontluchtingspen weer vast. Open beide radiatorkleppen, zet het centraleverwarmingssysteem aan en laat het 15 minuten lopen, zodat de Superconcentrate zich over het systeem kan verspreiden.