Zoeken in site

Hoe u Fernox Express gebruikt

Zorg ervoor dat het systeem uitstaat en laat alle radiatoren afkoelen. Kies een radiator en sluit zowel de draaiknoppen als de afsluitventielen. Als er een thermostatische radiatorknop is geïnstalleerd, sluit deze dan door hem naar de laagste stand te draaien.

Nadat u de ontluchtingspen hebt verwijderd, waarbij u eventueel ontsnappend water opvangt met een doek, maakt u het Fernox Express injectormondstuk precies pas voor de diameter van het ontluchtingsgat en schroeft u het mondstuk vast. Zet de koker op de adapter en schroef hem op de canister. Zet het andere einde van de koker vast op het mondstuk in de radiator.

Zet de draaiknop (of thermostatische radiatorknop) weer open en injecteer de volledige inhoud van de Fernox Express door de trekker 30 seconden in te knijpen. Sluit vervolgens de draaiknop (of thermostatische radiatorknop), verwijder het injectormondstuk en zet de ontluchtingspen weer vast. Open beide radiatorkleppen, zet het centraleverwarmingssysteem aan en laat het 15 minuten lopen, zodat de Express zich over het systeem kan verspreiden.

De Fernox Express kan niet alleen rechtstreeks in de radiator gegeven worden, maar is ook ideaal voor doseren via de systeemvulbuis. U gebruikt dan de speciaal hiervoor bestemde adapter die wordt meegeleverd met het product. Het hele proces duurt niet langer dan twee minuten.