Zoeken in site

Een geschiedenis van innovatie

Vanaf de start heeft Fernox tijd en expertise geïnvesteerd in innovaties die het landschap van de waterbehandelingsbranche gevormd hebben. Al in de 60-er jaren van de vorige eeuw ontwikkelde het bedrijf de eerste benzoaat op nitriet gebaseerde remmer. In het decennium daarna volgde een uitbreiding van de Fernox-producten en kwamen er lekafdichters, reinigingsmiddelen, antivriesmiddelen en allerlei industriële producten.

In de vroege 80-er jaren ontwikkelde Fernox als pionier een reiniger voor straalmotoren om de Britse Sea Harrier in de lucht te houden tijdens het Falklands-conflict - een product dat later wereldwijd is overgenomen. Nauwelijks een jaar later introduceerde het bedrijf een nitraatvrije remmer voor boilers met koperen buizen om te voldoen aan de vraag van een veranderende centrale-verwarmingsmarkt. Later in datzelfde decennium volgden meer innovaties met de lancering van de eerste spoelmachine voor thuisverwarmingsinstallaties, en het allereerste desinfectiemiddel.

In de 90-er jaren volgde product na product en werden bestaande formules verbeterd om te voldoen aan de steeds wijzigende eisen van de markt. Vervolgens introduceerde Fernox in 2002 de MK1 krachtspoelpomp, een speciaal ontworpen spoelmachine om verontreinigingen efficiënter uit het systeemwater te verwijderen - een product dat het bedrijf slechts vier jaar later zou verbeteren met het op de markt brengen van de krachtspoelpomp MKII.

Fernox noteerde 2002 ook als het jaar waarin het bedrijf de vorming van de Domestic Water Treatment Association (DWTA) instigeerde, die als doel had de allereerste door de branche geaccepteerde prestatiestandaard voor remmers te promoten. In 2004 lanceerde het bedrijf de 500-ml serie van geconcentreerde vloeibare producten om de supergeconcentreerde producten te completeren. In 2008 werd de Fernox Express-serie spuitbussen met barrièredruk onderdeel van het Fernox-aanbod, zodat er een nog snellere en handiger manier ontstond om centraleverwarmingssystemen te doseren en installateurs meer keus kregen.

De productexpansie van Fernox op het terrein van duurzame technologieën heeft geresulteerd in de ontwikkeling van Solar S1 en de HP-serie warmtegeleidende vloeistoffen.

Een ambitieus programma van productontwikkeling betekent dat de recente innovaties van Fernox zich geconcentreerd hebben op een toegenomen focus op duurzame energie, terwijl tegelijkertijd hard wordt gewerkt aan het uitbreiden van de productportefeuille.